Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού


Καλημέρες, 
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο της διατροφής αλλά και του τουρισμού στο Μέγαρο Μουσικής, 2-3 Φεβρουαρίου.
‘Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μου για τις λεπτομέρειες.
Υπάρχει σημαντική έκπτωση στην συμμετοχή σας αν γίνει μέσω του Taste Advisor, που είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας.


“Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού
Όποιο και αν είναι το πιάτο
Φανταστείτε το θέαμα μιας πιατέλας με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πολύχρωμες σαλάτες και σπιτικό ψωμί σε μια ελληνική παραλιακή περιοχή. Φανταστείτε τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γύρου στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Μοναστηράκι. Όποιο και αν είναι το πιάτο, φαίνεται πως το φαγητό είναι κάτι που όλο και περισσότεροι από μας θυμόμαστε από τα ταξίδια μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι ταξιδεύουν τόσο για αναψυχή όσο και για επαγγελματικούς λόγους ενδιαφέρονται για τη γαστρονομία της περιοχής πριν κλείσουν το ταξίδι τους.
Το φαγητό εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς
Η τουριστική βιομηχανία είναι στη μέση μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που οι διακοπές προωθούνται στην αγορά και συμβαίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι απαιτούν πλέον αυθεντικές εμπειρίες. Το φαγητό εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς εκτός από φυσική ανάγκη αντιπροσωπεύει την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που επισκέπτονται. Οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, το μαγείρεμα του φαγητού και η παρουσίασή του καθώς και το συνολικό περιβάλλον της εστίασης δημιουργούν αναμνήσεις που επηρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.
Αναμνήσεις που διαρκούν
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποκτήσουν μακράς διαρκείας μνήμες από έναν προορισμό, ιδίως όταν συμμετέχουν σε εταιρικά γεγονότα όπου η αναμενόμενη απόδοση των χρημάτων που δαπανήθηκαν είναι απαραίτητη. "Το να τρως” ως διαδικασία, δεν μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η ποιότητα, οι γεύσεις ακόμα και οι μυρωδιές σε συνδυασμό με τη σωστή ατμόσφαιρα παραμένουν αποτυπωμένες στη μνήμη μας για πολλά χρόνια και μπορεί να κάνουν επιτυχημένη ή όχι μία εκδήλωση ή ένα ταξίδι.


Οι πέντε ενότητες
Το 7ο ετήσιο IMIC επικεντρώνεται στη σημασία της εμπειρίας του φαγητού. Εισηγητές και συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τρόπους για την καλύτερη παρουσίαση, προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας καθώς και των άριστων γαστρονομικών προτάσεων και επιλογών. Το θέμα του συνεδρίου μας φέτος είναι “Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού” και μέσα από πέντε ενότητες εξετάζουμε:
- Ταυτότητα και μάρκετινγκ
- Αυθεντικότητα και καινοτομία
- Δίκτυα και επικοινωνία
- Δημιουργία και προσφορά
- Βιωσιμότητα και ποιότητα

Και τέλος αναδεικνύουμε τρόπους με στόχο τις

- Συνέργειες για την επιτυχία

Σκοπός του συνεδρίου

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον και να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό.”

27 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία! Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση και το θέμα του συνεδρίου! Οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό μπορούν να βοηθήσουν την περιφερειακή ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες!
    Δυστυχώς όμως δεν θα είμαι στην Αθήνα ως τότε... σνιφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον συνέδριο....τόσο που αρχίζω να σκέφτομαι το θέμα κάπως σοβαρά....ίσως και επαγγελματικά...έχω πολλά στο μυαλό αυτό τον καιρό :)

    Καλή βδομάδα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίο θέμα! Για κάτι τέτοια θα ήθελα να ζω στην αθήνα πότε πότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ανέβω 4-5/2 για την κοπή, με τίποτα δεν μπορώ να έρθω νωρίτερα, κρίμα. Φιλάκια (ελπίζω να είσαι στην κοπή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλοιμονο, καθε ταξιδι συνδεεται αμεσα με την τοπικη γαστρονομια, και λεω αλλοιμονο γιατι ολα γινονται εκατοστα στη μεση μας. Το φαγητο ειναι πολιτισμος, ισως το πιο χαρακτηριστικο πολιτιστικο στοιχειο ενος λαου. Πιστεψε με, ολα μου τα σουβενιρ εχουν να κανουν με αντιπροσωπευτικα φαγωσιμα προϊοντα απο τον τοπο που επισκεπτομαι. Τελικα αν εξαφανιστω απο την μπλογκοσφαιρα θα ειναι γιατι με επιασαν στα πρασσα στο τελωνειο. Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται.. Η γαστρονομία ενός τόπο είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον χαρακτήρα του, τα μυστικά του και την όποια γοητεία του..Και συμμφωνώ με την Δέσποινα πως το φαγητό είναι πολιτισμός και άρα πρέπει να το προωθούμε αναλόγως.. Φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό το θέμα του συνεδρίου! Μακάρι να ήμουν κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ ενδιαφέρον!!!
    Φιλάκια
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζοντας τους συμμετέχοντες, πιστεύω πως θα παρουσιάζει ενδιαφέρον για όσους επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στον χώρο και θέλουν να "δώσουν" αξία στα όσα κάνουν.
    Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στην έκβαση του συνεδρίου...αλλά να φέρει και αποτελέσματα απτά στον πολύπαθο χώρο του Τουρισμού και της Εστίασης στην χώρα μας,αγαπητή μου Πόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια Πόπη!
    Πάντα μας κρατάς ενήμερους για ότι καλό έχει σχέση με την γαστρονομία...και για την συμμετοχή του Taste Advisor !
    Ελπίζω να τα πούμε και από κοντα!!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΑγγελικήΝ
    Πολύ λυπάμαι που δεν θα είσαι εδώ, συμφωνώ μαζί σου, οι γαστρονομικές εμπειρίες πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν και την περιφερειακή ανάπτυξη και της τοπικές κοινωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. E Allora,
    Εύχομαι αυτά που έχεις στο μυαλό σου να τα πραγματοποιήσεις, συμφωνώ ότι το συνέδριο έχει πολύ ενδιαφέρον θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Vita
    Για κάτι τέτοια αξίζει η Αθήνα καλά τα λες αλλά οι διοργανωτές κάνουν πάρα πολλά συνέδρια και στην περιφέρεια, οπότε ποτέ δεν ξέρεις.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Manousina
    Κρίμα που δεν θα μπορέσεις να είσαι αλλά τουλάχιστον θα είσαι στην κοπή, θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Δεσποινάριον
    Έχεςι απόλυτο δίκιο, το φαγητό είναι πολιτισμός και είναι πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο του κάθε λαού. Ανάλογα τη χώρα επίσκεψης και τα δικά μου σουβενίρ τις περισσότερες φορές επιλέγονται από τον τομέα της γεύσης γενικότερα.
    Την μεσούλα σου εγώ μια χαρά την είδα.!
    ΑΑΑΑ Έχουμε μέσα στα τελωνεία και θα φροντίσουμε να μην εξαφανιστείς από την μπλογκόσφαιρα ακόμη κι αν κάνεις ατασθαλίες γιατί σε χρειαζόοοοοομαστε.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Fevis
    Συμφωνώ και με τις δυο σας και εμείς εδώ και πολιτισμό έχουμε και γαστρονομία και τουρισμό, αυτό που δεν έχουμε είναι marketing και προβολή. Κι όταν λέω μάρκετινγκ αναφέρομαι στους Ιταλούς!
    Κι άλλα ροζ φιλιά για σένα από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Κική μου
    Μακάρι να ήμασταν κοντά , να ερχόμουνα και γω σε όλα τα δικά σου, που τόσο πολύ θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να είσαι καλά Αστεράκι μου και γω νομίζω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Penelope
    Αμήν Πηνελόπη μου δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Εva
    Να είσαι καλά Ευάκι μου,
    Να το κανονίσουμε και πριν την πίτα αν υπάρχει ο χρόνος με μεγάλη χαρά.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα Ποπη μου.Το φαγητο ειναι ο οικιακος μας πολιτισμος και μπορει να αναδειξει πολλα απο τα στοιχεια ενος λαου.Ειναι κομματι της ιστοριας και του τροπου της ζωης μας.Μακαρι να μπορουσα να ερθω,αλλα δυστυχως δεν εχω το χρονο.
    Θα περιμενω να μαθω ολα τα νεα απο σενα.Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλα στην Αθήνα τα έχετε βρε παιδιά! εμείς εδώ πάνω τίποτα; (Δεν είναι ζήλεια, ένα μικρό μόνο παράπονο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Γιάννα
    Συμφωνώ απόλυτα, μακάρι να μπορούσες να έρθεις θα το χαιρόμουν πολύ.
    ΦΙλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Soti
    Έχεις δίκιο, όμως οι συγκεκριμένοι διοργανωτές, κάνουν πάρα πολλά πράγματα εκτός πρωτεύουσας, θα σας ενημερώνω...
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολυ ενδιαφέρον Πόπη μου.. δε σου λέω σίγουρα οτι θα ρθω (γιατι με τις προπονήσεις δεν προλαβαινω να παρω ανάσα...) αλλα θα κοιτάξω να το προσπαθήσω. Θα σου πω εαν και εφόσον. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα ...από τα χιονισμένα Γρεβενά!
    Δεν χρειάζεται να γράψω εγώ για τη σημασία της διατροφής μας. Θα σας ευχυθώ μόνο καλή επιτυχία. Και ίσως μιά άλλη φορά να μπορέσω να έρθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Δήμητρα,
    Να είσαι καλά Δημητρούλα και μακάρι να έρθεις για να σε δούμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή